2018/05/27 Улаанбаатар 12º
2017 оны 09 сарын 14

"Хэвтээ цагдаа" ямар ашиг тустайг бүгд мэднэ. Гэхдээ энэ удаа арай л хэтрүүлчихжээ. Зам биш там л гэсэн үг. Яагаад гэвэл 1,5 метр яваад л нэг “хэвтээ цагдаа” байрлуулсан авто зам барьжээ, энэ хятадууд. Тоолбол 1 километр зам дээр 600 гаруй "хэвтээ цагдаа" байна. Бичлэг дээр авто машинууд хамгийн бага хурдаараа явж байгааг харж байна уу?

Энэ зам Хятадын Бээжин хотын баруун урд Фэнтай мужид байдаг. Чухам яагаад яг энд ийм олон "хэвтээ цагдаа" байрлуулсан нь тодорхойгүй. Коммунист дэглэмтэй энэ улсад юу ч хийсэн Коммунист намын зөвшөөрөл авдаг, иймээс авто замын захиргаа эсвэл ажилчид өөрсдөө дур мэдэн ийм зам бариагүй нь лавтай. 

www.mnews.mn

Сэтгэгдэлүүд
  • Dhdh IP: 139.5.216.166 2017 оны 09 сарын 15

    100km/h -tai yavhad yu ch medrehgui
  • ALBAKER IP: 93.65.89.201 2017 оны 10 сарын 03

    Добар ден мојот народ на Мурон Монголија ТЕСТИРАЊЕ НА КАКО ГО ДОБИ ПОДАТОК ЗА КУПУВАЊЕ НА ДОМА ОД РЕАЛЕН И ДРЖАВЕН ЗАДОЛЖИТЕЛЕН КОМПАНИИ ПОВИКУВАНА ЗА КРЕДИТНА КОМПАНИЈА на Албакер. Јас сум многу среќен денес и БОГ БОЈА ЈОС ЛУИС ЗАДОВОЛНА КОМПАНИЈА. , Моето име е Абдулах Јас сум од градот Ölgii сум во потрага по вистинска кредитна компанија во изминатите 5 месеци, да купам куќа сè што го добив беше куп измами кои ме натераа да им верувам и на крај од денот, ги зеде моите пари без да дадат ништо за возврат, сите мојата надеж беше изгубена, се збунети и фрустрирани, никогаш не сакав да имам врска со кредитни компании на интернет, па отидов да позајмувам пари од пријател, ѝ реков се што се случило и таа ми рече дека може да ми помогне таа знае заем компанија која може да ми помогне со било која сума на заем потребни од мене со многу ниска каматна стапка од 2%, што таа само доби заем од нив, таа ме упати за тоа како да аплицирам за заемот, го направив како што ми рече, се пријавив со нив на е-пошта: (albakerloanfirm@gmail.com) никогаш не верував, но се обидов и на мојот најголемо изненадување добив заем во рок од 24 часа, не можев да поверувам, повторно сум среќен и богат и му се заблагодарувам на Бога дека тој заем компаниите како ова сè уште постојат врз овие измами насекаде, Ве молиме да ги советувам сите таму кои имаат потреба од заем да одат за (albakerloanfirm@gmail.com) тие никогаш нема да те изненадат, и твојот живот ќе се смени како што ми го направив.Слесно контактирајте (albakerloanfirm@gmail.com) денес и земи го заемот од нив, Бог го благословува кредитното друштво Албакер за нивната вистинска понуда за заем.  Бидете сигурни дека ќе ја контактирате кредитната фирма Албакер за вашиот заем, бидејќи добив мојот кредит успешно од оваа компанија без стрес.
Сэтгэгдэл