2018/07/17 Улаанбаатар 20º
2017 оны 09 сарын 18

Венесуэл улсын Ерөнхийлөгч Николас Мадуро өөрийгөө Зөвлөлт Холбоот улсын тэргүүн Иосиф Сталинтай адилхан гэж бодож явдаг талаар “Venezolana de Televisiуn”-д ярилцлага өгөхдөө дурдлаа.“Зарим хүн намайг Карибын Сталин гэдэг. Би адилхан байгаа биз? Намайг хажуу  талаас минь хараад харьцуул даа” гэж Мадура сэтгүүлчид хэлжээ. Мадура ямартай ч гадна талаараа үнэхээр Сталинтай төстэй харагдана. 

Гэхдээ Мадурагийн үйлдэл, шийдвэр зарим талаараа Сталиныхтай төстэй гэж тус улсын сөрөг хүчний төлөлөгчид үзжээ. Дашрамд дурдахад, Венесуэл улсад Үндэсний зөвлөлдөх чуулганы сонгуулиа явуулсан билээ. Одоо тэд Үндсэн хуулиа засварлаж өөрчлөлт оруулахад бэлдэж байна. Гэвч тус орны сөрөг хүчин өнгөрсөн сонгуулийн үр дүнг хүлээн зөвшөөрөөгүй байгаагаа мэдэгдсэн, тэр бүү хэл бүх ард түмний санал хураалт явуулахыг шаардаж байна. Ерөнхийлөгч Мадуро энэ удаа сөрөг хүчинтэй хэлэлцээр хийхэд бэлэн гэж мэдэгдлээ. 

www.mnews.mn

Сэтгэгдэлүүд
  • ALBAKER IP: 93.65.89.201 2017 оны 10 сарын 03

    Добар ден мојот народ на Мурон Монголија ТЕСТИРАЊЕ НА КАКО ГО ДОБИ ПОДАТОК ЗА КУПУВАЊЕ НА ДОМА ОД РЕАЛЕН И ДРЖАВЕН ЗАДОЛЖИТЕЛЕН КОМПАНИИ ПОВИКУВАНА ЗА КРЕДИТНА КОМПАНИЈА на Албакер. Јас сум многу среќен денес и БОГ БОЈА ЈОС ЛУИС ЗАДОВОЛНА КОМПАНИЈА. , Моето име е Абдулах Јас сум од градот Ölgii сум во потрага по вистинска кредитна компанија во изминатите 5 месеци, да купам куќа сè што го добив беше куп измами кои ме натераа да им верувам и на крај од денот, ги зеде моите пари без да дадат ништо за возврат, сите мојата надеж беше изгубена, се збунети и фрустрирани, никогаш не сакав да имам врска со кредитни компании на интернет, па отидов да позајмувам пари од пријател, ѝ реков се што се случило и таа ми рече дека може да ми помогне таа знае заем компанија која може да ми помогне со било која сума на заем потребни од мене со многу ниска каматна стапка од 2%, што таа само доби заем од нив, таа ме упати за тоа како да аплицирам за заемот, го направив како што ми рече, се пријавив со нив на е-пошта: (albakerloanfirm@gmail.com) никогаш не верував, но се обидов и на мојот најголемо изненадување добив заем во рок од 24 часа, не можев да поверувам, повторно сум среќен и богат и му се заблагодарувам на Бога дека тој заем компаниите како ова сè уште постојат врз овие измами насекаде, Ве молиме да ги советувам сите таму кои имаат потреба од заем да одат за (albakerloanfirm@gmail.com) тие никогаш нема да те изненадат, и твојот живот ќе се смени како што ми го направив.Слесно контактирајте (albakerloanfirm@gmail.com) денес и земи го заемот од нив, Бог го благословува кредитното друштво Албакер за нивната вистинска понуда за заем.  Бидете сигурни дека ќе ја контактирате кредитната фирма Албакер за вашиот заем, бидејќи добив мојот кредит успешно од оваа компанија без стрес.
Сэтгэгдэл