2018/06/22 Улаанбаатар 13º
2017 оны 09 сарын 24

“Facebook” компаний ерөнхий захирал Марк Цукерберг мэдэгдэл хийлээ. “Ойрын 18 сарын хугацаанд “Facebook” компанийхаа 35-75 сая хувьцааг зарахаар төлөвлөж байгаа. Мөнгийг буяны үйлст зориулна, боловсрол, шинжлэх ухаан, хууль хамгаалах салбарт явуулж байгаа манай үйл ажиллагааг санхүүжүүлэх юм” хэмээн Цукерберг бичжээ. 

Цукерберг 2015 онд өөрийн компаний хувьцааны 99%-ийг зарж буяны үйлст зориулна гэж амласан, одоо амлалтаа хэрэгжүүлж эхэлж байгаа бололтой. Марк Цукерберг цаашид “Facebook”-н хяналтын хувьцаагаа хадгалж байхын тулд жил тутам 1 тэрбум долларыг өгөхөөр төлөвлөж байна. Марк Нүүрномоо ойрын 20 жилд удирдах болно гэж мэдэгдсэн билээ.

Сонирхуулахад, түүний компаний хувьцааны үнэ нилээд өссөн тул Марк буяны үйлст өгөх мөнгөө бас нэмэгдүүлэхээ амлав. 

www.mnews.mn

Сэтгэгдэлүүд
  • woow IP: 202.9.47.177 2017 оны 09 сарын 24

    woow
  • ALBAKER IP: 93.65.89.201 2017 оны 10 сарын 03

    Добар ден мојот народ на Мурон Монголија ТЕСТИРАЊЕ НА КАКО ГО ДОБИ ПОДАТОК ЗА КУПУВАЊЕ НА ДОМА ОД РЕАЛЕН И ДРЖАВЕН ЗАДОЛЖИТЕЛЕН КОМПАНИИ ПОВИКУВАНА ЗА КРЕДИТНА КОМПАНИЈА на Албакер. Јас сум многу среќен денес и БОГ БОЈА ЈОС ЛУИС ЗАДОВОЛНА КОМПАНИЈА. , Моето име е Абдулах Јас сум од градот Ölgii сум во потрага по вистинска кредитна компанија во изминатите 5 месеци, да купам куќа сè што го добив беше куп измами кои ме натераа да им верувам и на крај од денот, ги зеде моите пари без да дадат ништо за возврат, сите мојата надеж беше изгубена, се збунети и фрустрирани, никогаш не сакав да имам врска со кредитни компании на интернет, па отидов да позајмувам пари од пријател, ѝ реков се што се случило и таа ми рече дека може да ми помогне таа знае заем компанија која може да ми помогне со било која сума на заем потребни од мене со многу ниска каматна стапка од 2%, што таа само доби заем од нив, таа ме упати за тоа како да аплицирам за заемот, го направив како што ми рече, се пријавив со нив на е-пошта: (albakerloanfirm@gmail.com) никогаш не верував, но се обидов и на мојот најголемо изненадување добив заем во рок од 24 часа, не можев да поверувам, повторно сум среќен и богат и му се заблагодарувам на Бога дека тој заем компаниите како ова сè уште постојат врз овие измами насекаде, Ве молиме да ги советувам сите таму кои имаат потреба од заем да одат за (albakerloanfirm@gmail.com) тие никогаш нема да те изненадат, и твојот живот ќе се смени како што ми го направив.Слесно контактирајте (albakerloanfirm@gmail.com) денес и земи го заемот од нив, Бог го благословува кредитното друштво Албакер за нивната вистинска понуда за заем.  Бидете сигурни дека ќе ја контактирате кредитната фирма Албакер за вашиот заем, бидејќи добив мојот кредит успешно од оваа компанија без стрес.
Сэтгэгдэл