2018/06/22 Улаанбаатар 25º
2017 оны 09 сарын 26

Умард Солонгосын Гадаад харилцааны сайд Ли Ен Хо “Америк улс манай эх оронд дайн зарласан тул бид хариу арга хэмжээ авах эрхтэй, тухайлбал АНУ-ын стратегийн бөмбөгдөгч онгоцуудыг бид устгах болно. Бүр манай улсын агаарын орон зайн гадна байсан ч сөнөөнө” гэж мэдэгдлээ. Тэрбээр энэ мэдэгдлийг Нью-Йоркт болсон НҮБ-ын Ерөнхий ассамблейн чуулганы дараа хийжээ. 

“Хэн нь эхэлж дайн зарласныг даян дэлхий сайн мэдэж байгаа. НҮБ-ын дүрмээр бол гишүүн орон бүр өөрийгөө хамгаалах эрхтэй байдаг гэдгийг онцлон тэмдэглэе. АНУ дайн зарласны дараа бид хариу өгөх бүхий л хувилбарыг авч үзэж байна” гэж Умардын Гадаад харилцааны сайд хэллээ. 

www.mnews.mn

Сэтгэгдэлүүд
  • ALBAKER IP: 93.65.89.201 2017 оны 10 сарын 03

    Добар ден мојот народ на Мурон Монголија ТЕСТИРАЊЕ НА КАКО ГО ДОБИ ПОДАТОК ЗА КУПУВАЊЕ НА ДОМА ОД РЕАЛЕН И ДРЖАВЕН ЗАДОЛЖИТЕЛЕН КОМПАНИИ ПОВИКУВАНА ЗА КРЕДИТНА КОМПАНИЈА на Албакер. Јас сум многу среќен денес и БОГ БОЈА ЈОС ЛУИС ЗАДОВОЛНА КОМПАНИЈА. , Моето име е Абдулах Јас сум од градот Ölgii сум во потрага по вистинска кредитна компанија во изминатите 5 месеци, да купам куќа сè што го добив беше куп измами кои ме натераа да им верувам и на крај од денот, ги зеде моите пари без да дадат ништо за возврат, сите мојата надеж беше изгубена, се збунети и фрустрирани, никогаш не сакав да имам врска со кредитни компании на интернет, па отидов да позајмувам пари од пријател, ѝ реков се што се случило и таа ми рече дека може да ми помогне таа знае заем компанија која може да ми помогне со било која сума на заем потребни од мене со многу ниска каматна стапка од 2%, што таа само доби заем од нив, таа ме упати за тоа како да аплицирам за заемот, го направив како што ми рече, се пријавив со нив на е-пошта: (albakerloanfirm@gmail.com) никогаш не верував, но се обидов и на мојот најголемо изненадување добив заем во рок од 24 часа, не можев да поверувам, повторно сум среќен и богат и му се заблагодарувам на Бога дека тој заем компаниите како ова сè уште постојат врз овие измами насекаде, Ве молиме да ги советувам сите таму кои имаат потреба од заем да одат за (albakerloanfirm@gmail.com) тие никогаш нема да те изненадат, и твојот живот ќе се смени како што ми го направив.Слесно контактирајте (albakerloanfirm@gmail.com) денес и земи го заемот од нив, Бог го благословува кредитното друштво Албакер за нивната вистинска понуда за заем.  Бидете сигурни дека ќе ја контактирате кредитната фирма Албакер за вашиот заем, бидејќи добив мојот кредит успешно од оваа компанија без стрес.
Сэтгэгдэл