2018/06/22 Улаанбаатар 25º
2017 оны 09 сарын 27

"Хоол хүнсэндээ төмсийг 7 хоногт 4 ба түүнээс олон удаа хэрэглэдэг хүмүүсийг 7 хоногт 1 удаа төмс иддэг хүмүүстэй харьцуулан судалгаа хийсэн. Гэтэл долоо хоногт төмсийг 4 ба түүнээс олон удаа хэрэглэдэг хүмүүсийн даралт их байлаа. Уг нь төмс ба даралтын хооронд шууд холбоо байхгүй ч судалгаагаар ингэж гарсан” хэмээн Оросын хоол зүйч Людмила Сергеевна Силицкая мэдэгдлээ. 

Төмсөнд агуулагддаг нүүрс-ус амархан шингэдэг тул жин нэмэхэд нөлөөлдөг аж. Харин таргалалт нь даралт ихдэх, зүрх судасны өвчин тусах, артрит зэрэг сөрөг уршиг дагавартай. Иймээс төмсийг хэтрүүлж хэрэглэж болохгүй гэж мэргэжилтнүүд зөвлөж байна.

Хэрэв та төмсөнд дуртай бол хальстай нь чанаж, жигнэж идээрэй. Энэ тохиолдолд зүрхэнд тустай бичил элемент кали нь бүрэн хадгалагддаг. Кали мөн лууван, хүрэн манжин, байцаа, шошинд бий. 

www.mnews.mn

Сэтгэгдэлүүд
  • ALBAKER IP: 93.65.89.201 2017 оны 10 сарын 03

    Добар ден мојот народ на Мурон Монголија ТЕСТИРАЊЕ НА КАКО ГО ДОБИ ПОДАТОК ЗА КУПУВАЊЕ НА ДОМА ОД РЕАЛЕН И ДРЖАВЕН ЗАДОЛЖИТЕЛЕН КОМПАНИИ ПОВИКУВАНА ЗА КРЕДИТНА КОМПАНИЈА на Албакер. Јас сум многу среќен денес и БОГ БОЈА ЈОС ЛУИС ЗАДОВОЛНА КОМПАНИЈА. , Моето име е Абдулах Јас сум од градот Ölgii сум во потрага по вистинска кредитна компанија во изминатите 5 месеци, да купам куќа сè што го добив беше куп измами кои ме натераа да им верувам и на крај од денот, ги зеде моите пари без да дадат ништо за возврат, сите мојата надеж беше изгубена, се збунети и фрустрирани, никогаш не сакав да имам врска со кредитни компании на интернет, па отидов да позајмувам пари од пријател, ѝ реков се што се случило и таа ми рече дека може да ми помогне таа знае заем компанија која може да ми помогне со било која сума на заем потребни од мене со многу ниска каматна стапка од 2%, што таа само доби заем од нив, таа ме упати за тоа како да аплицирам за заемот, го направив како што ми рече, се пријавив со нив на е-пошта: (albakerloanfirm@gmail.com) никогаш не верував, но се обидов и на мојот најголемо изненадување добив заем во рок од 24 часа, не можев да поверувам, повторно сум среќен и богат и му се заблагодарувам на Бога дека тој заем компаниите како ова сè уште постојат врз овие измами насекаде, Ве молиме да ги советувам сите таму кои имаат потреба од заем да одат за (albakerloanfirm@gmail.com) тие никогаш нема да те изненадат, и твојот живот ќе се смени како што ми го направив.Слесно контактирајте (albakerloanfirm@gmail.com) денес и земи го заемот од нив, Бог го благословува кредитното друштво Албакер за нивната вистинска понуда за заем.  Бидете сигурни дека ќе ја контактирате кредитната фирма Албакер за вашиот заем, бидејќи добив мојот кредит успешно од оваа компанија без стрес.
Сэтгэгдэл