2018/06/22 Улаанбаатар 13º
2017 оны 09 сарын 28

Орос улсын Самарын анагаахын их сургуулийн эрдэмтэд цус шинжлэх зөөврийн анализатор төхөөрөмж бүтээсэн талаар “ТАСС” агентлаг мэдээллээ. Шинэ төхөөрөмж ганц дусал цусыг хэдхэн минутын дотор шинжилж оношийг тодруулдаг, тухайлбал хавдартай эсэхийг шууд мэдэж болно. 

"Одоогоор иймэрхүү шинжилгээг зөвхөн тусгай лабораторид хийдэг, хэдэн цагийн дараа хариу нь гардаг. Харин Самарын анагаахын их сургуульд бүтээсэн төхөөрөмж 5 минутын дотор бүх үр дүнг гаргаж өгнө. Энэ анализаторыг ашиглахад мэргэшлийн тусгай ур чадвар шаардлагагүй, ямар ч эмч ажиллуулах боломжтой” хэмээн тус их сургуулийн хэвлэлийн алба мэдээлэв.Шинэ төхөөрөмжийн ачаар шинжилгээний өртөг 2,5 дахин багасна. Анализатор нь “унших багаж” ба картриджээс бүрддэг, түүнийг оношилгооны лаборатори байхгүй газар нутагт ашиглах боломжтой. Картриджид биологийн шингэн ашигладаг аж. 

“Анализатор төхөөрөмж нь тухайн эмчийн онош, таамаглалыг батлах буюу үгүйсгэнэ. Оношилгооны магадлал 98%” гэж эрдэмтэн Андрей Соколов ярилаа. Оросууд одоо туршилтын загварыг лабораторийн нөхцөлд туршиж байна. 

Сэтгэгдэлүүд
  • ALBAKER IP: 93.65.89.201 2017 оны 10 сарын 03

    Добар ден мојот народ на Мурон Монголија ТЕСТИРАЊЕ НА КАКО ГО ДОБИ ПОДАТОК ЗА КУПУВАЊЕ НА ДОМА ОД РЕАЛЕН И ДРЖАВЕН ЗАДОЛЖИТЕЛЕН КОМПАНИИ ПОВИКУВАНА ЗА КРЕДИТНА КОМПАНИЈА на Албакер. Јас сум многу среќен денес и БОГ БОЈА ЈОС ЛУИС ЗАДОВОЛНА КОМПАНИЈА. , Моето име е Абдулах Јас сум од градот Ölgii сум во потрага по вистинска кредитна компанија во изминатите 5 месеци, да купам куќа сè што го добив беше куп измами кои ме натераа да им верувам и на крај од денот, ги зеде моите пари без да дадат ништо за возврат, сите мојата надеж беше изгубена, се збунети и фрустрирани, никогаш не сакав да имам врска со кредитни компании на интернет, па отидов да позајмувам пари од пријател, ѝ реков се што се случило и таа ми рече дека може да ми помогне таа знае заем компанија која може да ми помогне со било која сума на заем потребни од мене со многу ниска каматна стапка од 2%, што таа само доби заем од нив, таа ме упати за тоа како да аплицирам за заемот, го направив како што ми рече, се пријавив со нив на е-пошта: (albakerloanfirm@gmail.com) никогаш не верував, но се обидов и на мојот најголемо изненадување добив заем во рок од 24 часа, не можев да поверувам, повторно сум среќен и богат и му се заблагодарувам на Бога дека тој заем компаниите како ова сè уште постојат врз овие измами насекаде, Ве молиме да ги советувам сите таму кои имаат потреба од заем да одат за (albakerloanfirm@gmail.com) тие никогаш нема да те изненадат, и твојот живот ќе се смени како што ми го направив.Слесно контактирајте (albakerloanfirm@gmail.com) денес и земи го заемот од нив, Бог го благословува кредитното друштво Албакер за нивната вистинска понуда за заем.  Бидете сигурни дека ќе ја контактирате кредитната фирма Албакер за вашиот заем, бидејќи добив мојот кредит успешно од оваа компанија без стрес.
Сэтгэгдэл